2009-12-01

Kepta vištiena marinuota pomidorų sultyse

Vasarą taip marinuodavau vištieną kepti grilyje lauke, bet labai skanu išsikepti ir orkaitėje.
Reikia vištienos sparnelių, blauzdelių ar šlaunelių, gerai prinokusių pomidorų (tiktų ir konservuoti savo sultyse) arba kelių stiklinių pomidorų sulčių, kelių šaukštų alyvuogių aliejaus, pusės citrinos sulčių, prieskonių, druskos, kelių svogūno galvų. Garnyrui bulvių, morkų.
Nuplautą vištieną apibarstyti druska, prieskoniais, užpilti alyvuogių aliejaus, smulkiai susmulkinti svogūną (aš tai darau su blenderiu), jį įtrinti į vištieną, apšlakstyti citrinos sultimis, viską apipilti sutrintais pomidorais arba pomidorų sultimis, palaikyti bent valandą ir kepti orkaitėje (be marinato, tik vištieną) kartu su bulvėmis ir morkytėmis. Greit padaromas patiekalas, tinka kai laukiate svečių - nereik stovėti prie puodų ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą